Stem die mij roept

Het boek “Stem die mij roept. Bijbels geloven met Patrick Perquy” kan je bestellen via YOT’ voor € 24,95. Kom langs In de Nieuwe Pastorie (Stalijzerstraat 19 te Brugge T 050 33 68 18) en vraag naar Antoon of bestel hier het boek. Je kan het ook bij Halewijn bestellen via deze link. Het boek is ook te koop in de boekhandel en de liturgische centra.

Het boek werd op zaterdag 12 september 2020 voorgesteld in de Magdalenakerk. De toespraken kan je hier nalezen:

Toespraak Koen Dekorte

Toespraak Jean Bastiaens

Toespraak Dennis Lenders

Toespraak Paul Thoen

De volledige livestream kan je hier ook herbekijken:

In 1966 werd Patrick Perquy (1942-2018) tot priester gewijd. Drie jaar later begon zijn onderwijsloopbaan. Hij startte en steunde talrijke vernieuwende initiatieven, nam vrijmoedig mensen uit de maatschappelijke rafelrand op in zijn huis en gaf op eigenzinnige en profetische wijze gestalte aan zijn priesterschap.

Vanaf de zomer van 2004 tot twee weken voor zijn overlijden stuurde hij via e-mail wekelijkse ‘bijdragen’ naar een brede kring van geïnteresseerden. Deze teksten getuigen van een drievoudige belangstelling. De Bijbel lezen in confrontatie met de menswetenschappen en de seculiere samenleving, zoeken naar fundamenten voor een levende, zingende en zorgende gemeenschap, en vorm geven aan een liturgie die de sacramenten opnieuw laat dragen door het Godsvolk.

De schrijvers van dit boek willen de rijkdom van die inspiratie verder verkennen en voor een ruimer publiek ontsluiten. In de hoop lezers te vinden die zoals Patrick Perquy bekommerd blijven om het doorleven en doorgeven van het mysterie van de menswording.